Nagy kedvencünk a Ikeában kapható mélyhűtött csoki- illetve mandulatorta is, ezért úgy döntöttem elkészítem itthon is, remélve, hogy annyira fog ízleni.
Recept: 4 tojásfehérje, 250 g őrölt mandula, 250 g cukor
Krém: 200 g vaj, 50 g cukor, 4 tojássárga, 150 ml tejszín
, 75 g mandula pirítva a tetejére
A tojásfehérjével csöpp sóval, végén 150 g cukorral felverjük, majd beleforgatjuk a mandulaport.
Kb 20 percig sütjük, addig a tojássárgákat a maradék cukorral és tejszínnel krémmé főzzük, vajjal elkeverjük.
Megszórjuk a pirított mandulával és hűtőben kb 2 óráig állni hagyjuk.
Nagyon guszta!:-)
VálaszTörlésA képek is nagyon szépek:-)
Mindenkinek ízlett!
VálaszTörlésSenki sem panaszkodott, de persze nem olyan, mint az Ikeás. (ez nekem tűnt fel csak!)
Az a krém a tetején, hmm...nagyon ígéretes!
VálaszTörlésCsuda jól néz ki!
VálaszTörlésKöszi!
VálaszTörlésA rózsa kihangsúlyozza a lágyságát!