2011. március 2., szerda

Mandulatorta

Nagy kedvencünk a Ikeában kapható mélyhűtött csoki-  illetve mandulatorta is, ezért úgy döntöttem elkészítem itthon is, remélve, hogy annyira fog ízleni.

Recept: 4 tojásfehérje, 250 g őrölt mandula, 250 g cukor
Krém: 200 g vaj, 50 g cukor, 4 tojássárga, 150 ml tejszín
, 75 g mandula pirítva a tetejére
A tojásfehérjével csöpp sóval, végén 150 g cukorral felverjük, majd beleforgatjuk a mandulaport.
Kb 20 percig sütjük, addig a tojássárgákat a maradék cukorral és tejszínnel krémmé főzzük, vajjal elkeverjük.
Megszórjuk a pirított mandulával és hűtőben kb 2 óráig állni hagyjuk.














5 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta!:-)
    A képek is nagyon szépek:-)

    VálaszTörlés
  2. Mindenkinek ízlett!
    Senki sem panaszkodott, de persze nem olyan, mint az Ikeás. (ez nekem tűnt fel csak!)

    VálaszTörlés
  3. Az a krém a tetején, hmm...nagyon ígéretes!

    VálaszTörlés
  4. Köszi!
    A rózsa kihangsúlyozza a lágyságát!

    VálaszTörlés