Olyan rég kérik itthon a nyuszit, hogy teljesítettem a kívánságot, de nem ám hagyományosan, hanem egy újabb fantázia receptben!
Remek bodzalekvárban fűszerekkel pácoltam a nyulacskát, majd a finom zöldségágyon megsütöttem.
A tálalásnál még nyers cukkinire pakoltam, és nagyon finom az Áfonyás Mangós chutneyval is!
Hozzávalók: 1 kg nyúlcomb/lapocka, só, színes bors, római kömény, kakukkfű, mustármag, chilipehely, cayenne bors, 2-3 kanál bodzalekvár, balzsamecet, méz
4 édeskömény gumó,1 nagyobb cukkini, 4-5 g fokhagyma, 1 vöröshagyma (lehet még répa, paradicsom stb), olívaolaj, só, színes bors
A zöldségeket vastagabb szeletekre, a köményt félbe rakosgattam, a hagymákkal, fűszerekkel a porcelán tepsibe , erre tettem a szószos husikat, alufóliában megsütöttem.
A zöldségek persze hamarabb megpuhulnak,de ezért is jó tálalásnál akár nyerssel együtt enni, mert így szuper lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése