2012. július 6., péntek
Málnás cékla chutney
Én is azok közé tartozom, akik szeretik a gyümölcsös dolgokat hússal.
Régi kedvenc: marhahús meggymártással, aztán pulyka barackkal sütve, de idén a málna csatni izgatott, mert még nem ettem és nagyon megkívántam.
Kaptam a piacon gyönyörű szép, nagy céklákat, így bátran készíthetem a sajátos kis csatnimat, amelyre nagyon vágyom.
Első ötletem, milyen jó lenne nyuszi mellé, de idő hiányában csak csirke maradt.
Mi mással , céklával lehet gondoltam, mert ezzel már kipróbáltam a málnás céklakrém levesben, és nagyon passzolnak egymáshoz.
Hozzávalók: 20 dkg cékla, 40 dkg málna, pár szem aszalt paradicsom (olajban eltett), 1-2 lila hagyma, kis darab gyömbér, méz/ cukor, só, bors, málnás balzsamecet (ízlés szerint) lehet almaecet is , fűszerek, mint:.cayenne bors, chili, szegfűszeg, fahéj, köménymag, mustármag, mustár (én narancsos, de van málnás is!)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése