Ismét egy újdonság! Mármint az én konyhámban, lehet, hogy másnál mindennapi a fekete hagymamag!
Nagyon aranyos neve is van : Katicavirág, illetve Nigella magként is ismerik.
Általában az indiai, török péksüteményeken található meg, de hagymás íze miatt szerintem bármibe rakható.
Most egy igen egyszerű, de nagyszerű péksüteményre szórva kóstoltattam meg a családdal.
Egy jó kis reggeli-vacsora természetesen kelt tésztából. Többször említettem, hogy ebben a blogban derült ki számomra is, hogy rengetegszer sütök kelt tésztából és nem tudom megunni, mert nemcsak édesen, sósan is fantasztikus!
A tészta: 3 dl tej, 3 evőkanál olívaolaj, 5 dkg vaj, 2,5 dkg élesztő, 1-1 tk só, cukor, kb 500 g liszt, és
persze a fekete hagymamag szórásra
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése