2011. március 18., péntek

Zöld teás bonbon mandulakrémmel töltve

Ez a recept még akkor készült, amikor végigpróbálgattam, milyen kis különlegességeket készíthetnék azokból az alapanyagokból, amit találok itthon. Egy nap alatt többet is megpróbálok, mert nem bírok a kíváncsiságommal.
Amikor ez készült, nemcsak az édesség, még az ebéd is zöld színben úszott...:)
A Matcha portól kicsit darabossá állt az olvasztott csokoládé, ezért nagyon nehezemre esett a formát szépen kikenni, de nekem megérte a látvány. Amikor elkezdtem a felolvasztott fehér csokiba belekutyulnia a (2 evőkanál) tejszínnel elkevert ( 2 teáskanálnyi)  zöld teaport , annyira megtetszett a márványossága, hogy abbahagytam és gyorsan beleadagoltam a kockatartóba. Ezért lett ilyen !
A mandulás tölteléket pedig már hetek óta várom: kb 150 g cukrozott sűrített tej, pár kanál tejszín,  barnacukor, pirított mandula, mandulalikőr/mandulaaroma.
Nekem igen tetszetősek, bár nem tökéletesek, de az nem mindig jár együtt, nem minden szép finom, és nem minden finom szép. Hát ennyit erről...
Beszéljenek a képek:















10 megjegyzés:

  1. Húú, nagyon különleges lett a színük, tetszik! Éljenek a színek!

    VálaszTörlés
  2. Igen, egyetértünk, köszi!

    VálaszTörlés
  3. Szédületes jól néz ki.
    Mit ki nem lehet hozni egy ilyen formából:-))
    Én akkor is szeretem a bonbonokat, ha nem tökéletesek, de tudom, hogy a saját kezem munkája, és főleg tudom mi van benne:-))

    VálaszTörlés
  4. Hát igen, amit mi rakunk össze valahogy mintha gyorsabban is fogyna!

    VálaszTörlés
  5. Közlendőm lenne: Lementem hídba! Kedves Erika "Epercsók". Csókolom a dolgos kezeidet. Laci

    VálaszTörlés
  6. Kedves Laci!
    Micsoda bók, köszönöm!

    VálaszTörlés
  7. Aztaaa de csodaszép!:)

    Kukk be hozzám! http://sherpakonyhaja.blogger.hu/

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szuper dolgok vannal Nálad, csodálatos fotókkal! Gratulálok, csak így tovább! ;-)

    VálaszTörlés
  9. Szia Eszter!
    Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik!

    VálaszTörlés