2011. március 5., szombat

Zúzapörkölt nokedlivel

Aki szereti a levesekben, annak ízlik így is.
A szokásos csirke-, pulykazúza helyett kacsazúzából készült a mai ebéd.
Igazi magyaros pörköltként, bár nem tudom, hogy külföldön egyáltalán ismerik-e.(mármint a zúzát főételként)
Ahogy most készült:
1 nagy vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, kacsazsíron megpárolva, 1 nagy kanál pirospaprikával meghintve,
kb 80 dkg kacsazúza (apróbbra vágva), sózva, borsozva, 1 tk őrölt köménymaggal , 1 chili/erős paprikával,
pici vörösborral megbolondítva. Sajnos a szalonna most kimaradt, de úgy az igazi, ha az is kerül bele.
Lehet még paprikát, paradicsomot is belevágni, de nyáron persze, mert akkor még ízük is van.
Nokedli alaptészta: 2 tojás, só, kb 120 ml víz, kb 200 dkg liszt.
Ezt pedig zsírral vagy a szalonna kiolvadt zsiradékkal átkeverve tálaljuk.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése