2012. július 20., péntek

Őszibarackos garnélanyárs epres-rózsás saláta

Elnézegettem a blogot, és ismét meglepődve vettem észre, nincs elég epres étel fent, úgy látszik, legtöbbször magában fogyasztva van ez a kedvenc gyümölcsöm.
Ezt még a VKF 50. jubileumi témájához gondoltam, ami igen inspiráló volt számomra.

De most szeretnék egy  igen ínyenc rózsás-epres salátát, (még számomra is meglepőt )feltenni, mert együtt a két rózsás dolog működik.
Ugyanis az eper (szamóca) is a rózsák családjába tartozik, és ezért is gondoltam, milyen szépek és illatosak lennének együtt!

A garnélanyársakat meg egyszerűen imádom, szerintem ha ilyen előételt (vagy főételt )tennének elém valamelyik felkapott étterembe, na akkor mondanám azt, hogy ejha!

Még én is elcsodálkoztam, mennyire színes lett e remekművem, pedig csak kb10 perc a sütés és kész is az egész!

Hozzávalók 4 garnélanyár (pác: citrom, olívaolaj, ,chili pehely, kakukkfű), 1 szem őszibarack (sárga belű)
Saláta: retekcsíra (csak a lila-zöld színe miatt szerintem szuper!), pár szem eper, rózsaszirom, rózsabors, citrom, málnás balzsamecet, lehet még jégsaláta/ bármilyen zöld saláta/spárga stb













9 megjegyzés:

  1. Hű, a salátából jól esne egy kis kóstoló:)))

    VálaszTörlés
  2. Tényleg csak 1-2 adagot készítettem kóstolónak, sajna, nem maradt!:)

    VálaszTörlés
  3. Hmmmm.... ez istenien hangzik! És milyen illatos lehet! Nyaminyami... :)

    VálaszTörlés
  4. De aranyos vagy,nekem ízlett, pedig kicsit tartottam tőle!:)

    VálaszTörlés
  5. De nagyon jól hangzik! Éljen a garnéla-barack kombináció!

    VálaszTörlés
  6. Nekem jobban ízlett ez a páros az ananász-garnélánál is!

    VálaszTörlés
  7. Erika, ez úgy ahogy van, kitűnő! Szamóca-rózsa hmm, jaj de megkóstolnám!

    VálaszTörlés
  8. Örülök, hogy tetszik!:)

    VálaszTörlés