2013. január 7., hétfő

Nigellás és sáfrányos rokfortos keksz

Ha tehetem, mindenféle sajtot összevásárlok és aztán, ha nem fogy beleteszem a főznivalóba.

Ebből először mártogatóst, kenhető krémet gondoltam, aztán sajt szószt , végül ez a kis keksz lett belőle.

A sok édesség után igen jól jön ez a sós keksz!:)

Hozzávalók:
10 dkg vaj, 10 dkg liszt (lehet picit több is, mert sosem mérem) 5-10 dkg  rokfort/ kék penészes sajt, 1 tk só, sáfrányos szeklice/ fekete hagymamag (Nigella)

 Összemorzsolás, gyúrás után szép kis rudat formázunk , és berakjuk a hűtőbe 1 órára, vagy egy éjszakára , ha megkeményedik lehet vágni belőle szeleteket, megsütjük és hamm, megesszük!:)










2 megjegyzés:

  1. Húúúú, de jól hangzik! Ide vele! Na jó, a receptet is elmentettem, biztosan ki fogom próbálni! Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy örülsz!:) Nekem nagyon izgalmas, ízes keksz, főleg a hagymamagos, viszont a sáfrányos meg olyan szép!

    VálaszTörlés