2012. július 1., vasárnap

Paradicsomfagyi eperrel


Valahol már láttam paradicsomfagyit, de nem igazán izgatott. Viszont most, amikor megláttam Praliné Paradicsomnál ezt az ízkombinációt bonbonban, nem győztem csodálkozni, milyen jó ötlet, és miért nem is jutott eszembe nekem eddig!

Most egyből elkészítettem, amikor jönnek a melegek és próbálok nem nehéz ételeket fogyasztani, ebből szerintem lehet sokat is enni , és még egészséges is! (Na jó, a tejszín kicsit hizlalós!D)

Hozzávalók: 4 szem paradicsom,  2 marék eper, 10 dkg  cukor, pici citrom , 2 dl tejszín, 2 dl joghurt/tejföl,, bazsalikom.

Én szeretem, ha darabok vannak benne, ezért nem passzíroztam át, de a paradicsom héját természetesen lehúztam forró vízbe mártás után. A tetejére még raktam az előfőzött gyümölcspépből "díszítés" gyanánt.

Nekem nagyon ízlett, bár nem is igazán érződött a paradicsom, inkább az eperé lett a  főíz.






















2 megjegyzés: