2011. október 26., szerda

Sütőtökös gnocchi zöld currys mártásban VKF! 45.

Egy igen kedves felhívásba ütköztem Zizinél, aki a 45. Vkf rendezését bonyolítja, szerencsére nem volt nehéz dolgom kiagyalni, mit is főzzek, mert nagyon a tök van nálam első helyen mostanság.

A sütőtök emléke a téli hazatéréseimmel kapcsolatban maradt meg, úgy belépni a hideg utcáról, hogy meleg friss sütőtök illata lengi be a konyhát, számomra mindig kellemes emlékeket hordoz.

A mostani ételt már jó rég ki szerettem volna próbálni, és többször is a fejemben volt, de ez adta meg a végső löketet. Furcsa, de mint húsevő, egyáltalán nem okoz gondot, hogy hús nélkül főzzek és egyek, szerintem kifejezetten jó, ha pár napig nem eszünk, csak zöldség-gyümölcs kombinációt.

A zöld curry paszta már szerepelt nemrég, és a gnocchi is a kedvenceim közé sorolható, ezért szerettem volna végre egyben is kipróbálni.

Hozzávaló: kb50 dkg sütőtök (sütőben jól megsült), liszt (amennyit felvesz és jól gyúrható, formázható lesz), só, bors (színes)  /Nem kell hozzá tojás, így még vegább!/
Mártás: 1 nagy gerezd fokhagyma (dundi),  olívaolaj, 2 evőkanál zöld curry paszta, 2 dl kókusztej, sok petrezselyem

A végeredmény? Édes és csípős egyszerre...mmm!












9 megjegyzés:

  1. Imádom, hogy minden blog narancssárgában pompázik a sütőtöktől, nagyon klassz a színe.

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű színe van!:-)

    VálaszTörlés
  3. Szívesen megkóstolnám!!!

    VálaszTörlés
  4. Az egyik kedvenc színem a pink mellett a narancssárga, élőben még szebb volt!

    VálaszTörlés
  5. Szép színes a tányér tartalma, jól néz ki!!!!
    Imádom a tökös ételeket, de én még sütőtökből nem készítettem, egyszer egy maffin kivételével.:))

    VálaszTörlés
  6. Igazán finom és guszta tálalás

    VálaszTörlés
  7. Ezt a gnocchit a mártás miatt teszem el, nagyon remek!

    Asszem vissza fogok hozzád járni!

    VálaszTörlés
  8. Örülök,hogy tetszik!:)

    VálaszTörlés