2013. június 16., vasárnap

Thai csirkeleves rákkal avagy Tom kha gai

Az egyik kedvencem lett még az első alkalommal, és mikor megtudtam, mennyire egyszerű, hát nem győztem csodálkozni!

Azóta sok év telt el, és most lett egy Gai nevű thai ismerősöm, akinek a beceneve csirkét jelent.

Ezt a levest egyben neki is főztem, de azért ide is felrakom, hátha van még olyan, aki nem kóstolta még!:)

Hozzávalók:
30 dkg csirkemell, 500 ml kókusztej, 500 ml víz / csirkealaplé, 1-2 k zöld curry paszta, 1-2 k  szezámolaj, 3-5 k halolaj,  1-2 g fokhagyma, 2 tk gyömbér/ galanga, 1 chili,, 1-2 szál citromfű,3 db kaffir lime levél, koriander levél,
1-2 szál  zöldhagyma, 1-2  lime leve, plusz 1 marék szárított gombát találva, az is belekerült
és  10 db rák (ami nincs benne, de most ünnepit készítettem!:)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése