Az egyik kedvencem lett még az első alkalommal, és mikor megtudtam, mennyire egyszerű, hát nem győztem csodálkozni!
Azóta sok év telt el, és most lett egy Gai nevű thai ismerősöm, akinek a beceneve csirkét jelent.
Ezt a levest egyben neki is főztem, de azért ide is felrakom, hátha van még olyan, aki nem kóstolta még!:)
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell, 500 ml kókusztej, 500 ml víz / csirkealaplé, 1-2 k zöld curry paszta, 1-2 k szezámolaj, 3-5 k halolaj, 1-2 g fokhagyma, 2 tk gyömbér/ galanga, 1 chili,, 1-2 szál citromfű,3 db kaffir lime levél, koriander levél,
1-2 szál zöldhagyma, 1-2 lime leve, plusz 1 marék szárított gombát találva, az is belekerült
és 10 db rák (ami nincs benne, de most ünnepit készítettem!:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése