2013. augusztus 3., szombat

Málnás tiramisu

Egy málnás árust ismerek csak a piacon, aki sárga málnát is hoz Nógrád megyéből.
Tavaly készítettem isteni fagyiszendvicset, belőle , most pedig tiramisut gondoltam.

Nagyon szeretjük minden változatát, a málnás még nem is került föl ide, ezért megörökítettem.

Hozzávalók:
kb 300 g málna vegyesen,  kb 200 g babapiskóta, 2 dl kávé, 4 dkg kakaó, 1 kupica málna/eperlikőr,  2-3 kanál méz, 300-400 g mascarpone/ túró, barna cukor,  vaníliarúd belseje,a végén fehér reszelt csokoládé




2013. augusztus 2., péntek

Ananászos gaspacho tökmaggal


Folytatom e különös és egészséges étkek sorát, melyben nincs hozzáadott cukor és mégis számomra finomság.
Nyári melegben tényleg kötelező lenne leveseket fogyasztani, én még magamat is csak tanítani tudom, mert sajnos nagyon hiányosan, nem mindennap eszek levest, ezért ismét arra ösztönzöm magam, hátha így sikerül.
A változatosság példája ez a leves is!

Enyhén csípős, karakteres "zöld" ízű és pikáns az ananász édességétől.

Hozzávalók:
1 nagy ananász, 1 kígyóuborka, 1 pohár frissen facsart ananászlé, ízlés szerint jalapeno /cayenne bors, 1 tk citrom / lime leve, 1 zöldhagyma, 3 kanál olívaolaj, pici só,bors,  friss koriander levél, sótlan pirított tökmag








2013. augusztus 1., csütörtök

Céklás dinnyefagyi

Most nagyon boldog vagyok, mert a hetedik napon kitaláltam a magamnak való édességet!
Nincs benne cukor, mégis édesség!!!

Pár hete még egymás után jöttek a finom sütikék, mára azonban maradtak a zöldség-gyümölcs párosok!

De most nagyon élvezem! Teljesen más és amit mindig olvastam fanyalogva, abszolút igaz: nagyon jól, egyre jobban érzem magam!

Vicces, mert először én is egyből azt kérdeztem, mit fogok tudni enni?
Nagyjából a közértekből semmit, csak a zöldség osztályról, a többiben minden más anyag van, amit méregtelenítésre nem valóak.

Szóval jöjjön ez a gyönyörű pink fagylalt, ami igen egyszerű, de számomra kitűnő és különleges is!

Hozzávalók:
1-2 db sült cékla, 200 g görögdinnye (ízlés szerint),  150 g görög joghurt (natúr )


Gyerekeknek epres rolettivel







2013. július 30., kedd

Töltött paprika Epercsók módjára

Hi-hi, de vicces  a cím!
De igen, ezt is én találtam, ki, mert máshol nem láttam nyuszival, és egyszer csak összeállt (2 perc alatt), ez a picit megmásított töltött paprika!

Gyönyörűséges és számomra tökéletes formájú paradicsompaprikákat kaptam és már akkor eszembe jutott, milyen rég ettem töltve!

A hús pedig most (ismét egészséges irányzat) nyúlhús lett, mert szeretem, szeretjük.
Továbbá a fő szempont még mindig , hogy cukor nélkül, de finomat együnk, ezért is kitűnő választás ezt a paprikát választani, mert eleve édesebb mindegyiknél.
Az igazi magyar paradicsomokhoz pedig vétek cukrot tenni!

Hozzávalók
4 db paradicsompaprika, kb 30 dkg darált nyúlhús,  Himalája só, cayenne bors,1 kisebb reszelt sárgarépa,
fokhagymás bors / színes bors, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 tojás (elhagyható)
kb 500 g  paradicsom, pici só, (átpasszírozva+ kevés víz), friss  bazsalikomlevél
A húshoz bármilyen zöldség: cékla, sárgarépa, fehérrépa, padlizsán cukkini stb reszelve tehető.


A darált húshoz reszeltem a répát, fokhagymát, megfűszereztem, addig a paradicsomokat megfőztem, átpasszíroztam, kevés vizet tettem bele és abban főztem kb 30percig a kis töltött paprikákat, bazsalikomlevél az utolsó öt percben került bele.










2013. július 28., vasárnap

VKF 58.Egészséges strandétkek


A mostani VKF. 58. a Tearoom csapat ötlete alapján egy igazi nyári, közös tengerparti piknikezés lett..
Imádom ezt az érzést, amikor gyönyörű tengerparti sétányokat, homokos strandokat látok (akár képen is!)!

Kedvenc blogger társamnál: Praliné Zsuzsinál leltem a kiírásra, és mivel hozzá mindennap benéznék (ha nyitsz valahol, szóljál!!) , ezért kedvet kaptam én is egy recept beküldéséhez.

Talán tavaly írtam egyik komenthez, hogy nálam minden nap más, természetesen idény (és kedv) jellegű ételeket lehetne fogyasztani.
Mondhatnám, amilyen az időjárás, olyan lenne a választék!:)
Hiszen régen is, ha jó fogás volt, sok hal, akkor azt fogyasztották, úgy gondolom ez lenne a hely varázsa, na meg hogy minden egyedi, rusztikus és finom lenne!

Ötletek: Céklafasírt, roston sült zöldségek, halak, jeges hűsítő koktélok, piték, friss saláták,
de a mai kínálat a tengerparti hangulathoz ezek :
- fűszeres csirke  és rák nyárson (ananásszal),
-utána pedig  ananász-rebarbara-ribizli koktél

Hozzávalók:
fejenként 2 nyárs csirkemell (esetleg comb) és garnéla, ananász
 pác: só, bors, paprika, fokhagyma, chili, lime, bazsalikomlevél (aprítva) cayenne bors, szechuáni bors, olívaolaj

Alkoholmentes Koktél /Smoothie/:
1 szelet ananász, 2 marék fagyasztott ribizli, fél szál főtt rebarbara, ízlés szerint méz (én nem tettem bele!) , kókusztej, lime, díszítés bazsalikomlevél és kókuszreszelék