Nálunk a polip minden formájában jöhet, de a hagyományunk szerint ez a paradicsomos kerül gyakran az asztalra.
Mivel nem szeretem, ha nem lehet elrágni, ezért én előfőzöm fokhagymás, citromos, borsos, sós vízben.
Így puha lesz minden esetben. Ez a tésztával tálalt vacsora egyik este készült. A hangulat pedig már majdnem tengerparti lett!
Hozzávalók: 30 dkg tintahal, 30 dkg bébi polip, 1 nagy szelet tengeri hal (cápa stb), 5 nagy gerezd fokhagyma, 1 citrom leve, (pár szelet karika is lehet), olívaolaj, só, bors, chiliszósz, paradicsompüré (lehet paradicsommal is, de akkor nem lesz annyira sűrű a szósz) , bármilyen tészta.
Imádom a tengeri herkentyűket.
VálaszTörlésÉn is!:)
VálaszTörlésEzt mintha nekem készítetted volna :), imádom a polipot, és szintén puhán, ahogy Te! Klassz recept :)
VálaszTörlésDejóóó!:) Kedves vagy, köszi!
VálaszTörlés