2011. augusztus 12., péntek

Baby polip paradicsommártásban

Nálunk a polip minden formájában jöhet, de a hagyományunk szerint ez a paradicsomos kerül gyakran az asztalra.
Mivel nem szeretem, ha nem lehet elrágni, ezért én előfőzöm fokhagymás, citromos, borsos, sós vízben.

Így puha lesz minden esetben. Ez a tésztával tálalt vacsora egyik este készült. A hangulat pedig már majdnem tengerparti lett!

Hozzávalók: 30 dkg tintahal, 30 dkg bébi polip, 1 nagy szelet tengeri hal (cápa stb), 5 nagy gerezd fokhagyma, 1 citrom leve, (pár szelet karika is lehet), olívaolaj, só, bors, chiliszósz, paradicsompüré (lehet paradicsommal is, de akkor nem lesz annyira sűrű a szósz) , bármilyen tészta.














4 megjegyzés:

  1. Imádom a tengeri herkentyűket.

    VálaszTörlés
  2. Ezt mintha nekem készítetted volna :), imádom a polipot, és szintén puhán, ahogy Te! Klassz recept :)

    VálaszTörlés
  3. Dejóóó!:) Kedves vagy, köszi!

    VálaszTörlés