2012. március 16., péntek

Mandulás és Céklás madeleine aprósütemény

Az első kedvenc gasztro bloggeremnél (Az élet napos oldala)  láttam csodás fotókat erről a francia kis sütikéről, ami nem csak szép, de gyors és egyszerű is, ezért hát ideje volt már elkészítenem!
Ebben az évben vettem csak magamnak formát hozzá, ugyanis nem mindegy milyen formájú a sütemény.
Sőt, úgy gondolom , még az íze is mintha másképp alakul, ha egy ilyen kevert tésztát sütünk, akár tortának,vagy muffinnak...!

Hozzávalók: 5 dkg  liszt,  5 dkg mandula liszt 10 dkg vaj, 2 db tojás, 10 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, pici só, közepébe lehet egy-egy mandulaszemet rakni.
A cékláshoz pedig 10 dkg lisztet  1-2 kanál céklaporral színesítjük.

A tojásokat egészben jól elkeverjük a cukorral, majd a többi hozzávalóval, végül a liszttel.
A tésztához sok helyen sütőport is raknak, de szerintem nem muszáj, illetve pihentetni szokták 10-20 percre, hogy besűrűsödjön. (Ez bevált!)

















2 megjegyzés:

  1. Csodálatos sütikék, profi fotózás!
    Kedves Epercsók! Képzeletben fogom a kezed és segítek, hogy felállhass a dobogó legfelső fokára. Az újságot figyelmedbe ajánlom, és remélem, örömödet leled benne, ha rendszeres olvasója leszel. Baráti ölelés, Laci

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm!
    Igen,mint írtam, már a címe is tetszik!

    VálaszTörlés