2011. április 1., péntek

Pinkcsoki

Április 1. A Bolondok napja!
Végre hát eljutottam idáig! Elkészítettem és bemutatom:  a Pinkcsokit!
Persze kérdezgették, miért lett ez a neve, de most be is mutatom, hogy el is lehet készíteni, és még finom is!
Nem akartam belemenni a bonbon gyártásokba, dehát, ha van szép formád, muszáj kitalálnod, kitálalnod, nem igaz? Mindig is rajongtam a kis, szép, formás bonbonokért, pralinékért, trüffelekért..
Most pedig a receptem:
Végy egy-két tábla  fehér csokoládét (évtizedekig nem is szerettem, hinnétek?)  Csöppents bele színezéket: pink legyen! Kifestjük a bonbon formákat, és hűtőben várakoztatjuk.
A töltelék trüffelkrém lett : 10 dkg  epres csoki,  1 dl tejszín 2 dkg vaj,, cukor/méz, málna/eper/meggy, likőr (elhagyható).








Íme a Pinkcsoki !




Szülinapra is mennyei és cuki!

11 megjegyzés:

  1. Azta de szép lett:-)))
    Nagyon ügyes és jó ötlet:-)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen mindenkinek!!!:))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon egyediek lettek!!
    Milyen ételfestéket hasznàlsz? Létezik vmi természetes alapanyagú?

    VálaszTörlés
  4. Szia!

    Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.

    Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog feedjét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.

    Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek írj az info kukac miner pont hu-ra!

    Üdvözlettel:
    Miner.hu

    VálaszTörlés
  5. Szia Vianne!
    (milyen szép neved van: Csokoládé c. film:))
    Teljesen egyszerű piros ételfesték volt, ez volt az első, amit használtam, amúgy céklával (céklapor?) lehetett volna még.

    VálaszTörlés