2013. szeptember 28., szombat

SAD 18. Népies ízek

Most kicsit bajban voltam, mert ugye ami eszembe jutott a régi, hagyományos konyhai finomságok közül, azokat éppen nem ehetném( liszt + cukor)!
Aztán sikeresen megoldottam ezt a problémát is!

Viszont mindenképpen szeretnék játszani, illetve rész venni ebben a fordulóban, mert nagyon szeretem a magyar konyhát.

A 18. Sad-ra a következő finomságokat küldeném:

Kapros-túrós sütemény

Hozzávalók:
 sós linzertészta:
 10 dkg libazsír , 20 dkg teljes kiőrlésű- / rizsliszt, só,  2 tojássárgája, pár kanál víz (ha száraz)
kb 200 g  túró, pici só,bors, cayenne bors, 1 cs kapor,  2  tojásfehérjehab,  5 dkg vaj, tökmag
A recept:
A zsírt elmorzsoltam a sóval, (most) barna rizsliszttel, és tojássárgával, pár kanál vízzel.
A túrót fűszereztem, apróra vágott kaporral,  vajjal és a tojásfehérjék habjával összeforgattam, majd a sós linzertésztával együtt megsütöttem.
Kb 20-30 percig pirosodásig. Az utolsó 5-10 percben rászórtam a tökmagokat is.





Diós kifli
10 dkg vaj/ zsír (lehet vegyesen is), kb 15 dkg pirított darált dió, 5 dkg vaníliás cukor / kókuszcukor,
2 tojássárgája, 1 vanília rúd belseje

Tökmagos-Juhtúrós pogácsa

10 dkg vaj / zsír, só, 1 tojás, kb 15 dkg tökmagliszt,  kb 10 dkg juhtúró
(Ez a mennyiség 10 kisebb pogira elegendő, de mivel először készítettem ilyen lisztből , nem mertem sokat. Viszont kicsi túlsütöttem, legközelebb hamarabb kiveszem, hogy ne legyen kemény a széle.)






2 megjegyzés:

  1. De jól néz ki, tényleg jól megoldottad:) Én is nagyon szeretem a magyar konyhát, ma készültem el a játékra:)

    VálaszTörlés
  2. Köszi! Majd megnézem, milyen finomat készítettél!:)

    VálaszTörlés