2011. július 16., szombat

Fonott kalács fekete hagymamaggal megszórva

Ez még egy régebbi bejegyzésem, de amikor megláttam, eszembe jutott, milyen finom volt és ezért feltettem !

Ez a kalács még a nem igazán "kalácsmániásoknak" is elnyerte az összes tetszését.
Valahogy annyira igazi íze és állaga lett, hogy már melegen elfogyott a fele. (pedig nem kis kalács sikeredett!)

Reggel elfogyott a svéd tejszínes kalács, ezért muszáj volt gyorsan még egyet sütni.

Hozzávalók: Kb 400 dkg liszt , 2,5 dl langyos, tej, 2 dkg élesztő, pici só, 2 kanál cukor, 1 tojássárgája, 5 dkg olvasztott vaj, és kb 1 óra.
40 percig kelt, utána még az előmelegített  sütőajtón pihent összecsavarva, megkentem tojással , megszórtam fekete hagymamaggal és kb 25 perc alatt megsült.

A héja kicsit ropogós, belül foszlós maradt: alig lehetett abbahagyni!













4 megjegyzés:

  1. Épp ma határoztam el, hogy a holnap reggelt kalácssütéssel kezdem,most pedig eldöntettem azt is, hogy egy ilyennel!

    VálaszTörlés
  2. Dejó, akkor holnap reggel irigykedek...!:)

    VálaszTörlés
  3. Sütöttem reggel 2adagot,osztatlan sikere volt :)

    VálaszTörlés