2011. július 17., vasárnap

Kínai csirke tojásos rizzsel

Amikor valami keletiesre vágyom , a leggyorsabb és legegyszerűbb vacsorát lehet kitalálni.
Garantáltan mindenki elájul, pedig az egyszerűségben rejlik a sikere. Mégis látványos, mutatós és finom
ételt készíthetünk fél óra alatt. A pácolás (20 perc), ami nem gyorsítható, de kikerülhetetlen kelléke a húsokhoz.
 Hozzávalók: 1 nagy csirkemell, (lehet kettő is!),  világos és sötét szójaszósz, fokhagyma, chili, só, bors,őrölt gyömbér.
A köret: főtt rizs, tojásrántotta (igazi lágy!), paradicsom, újhagyma/póréhagyma/lila hagyma, olívaolaj/ mogyoróolaj/szezámolaj (ez a legjobb)
A csirkemellet csíkokra vágjuk , majd bepácoljuk, forró wokban kisütjük.











5 megjegyzés:

  1. Kérlek nézz el hozzám http://elkeszitettem-megmutatom.blogspot.com/2011/07/rozsaszin-dij.html

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon jól néz ki :) Mmmmm :) Imádom a kínait,mindenképp elkészítem :)

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Köszi, bocsi most tudtam csak válaszolni!:)

    Szia Dóri,
    Én is így vagyok a kínaikkal!:)

    VálaszTörlés