Rég ettem fánkot, aztán valamelyik nap megláttam, hogy az Ikeában milyen sor áll a fánkosnál, rögtön hazaszaladtam és még este elkészítettem mindenki örömére.
Általában az élesztős, kelt tésztásat tartom az igazinak,de most ezt próbáltam ki.
Hozzávalók: 1,5 dl joghurt (eredetileg tejföl), kb 20 dkg liszt, só, 2 kanál porcukor, reszelt citromhéj, 3 tojássárgája, 5 dkg vaj,
sütőpor, baracklekvár
Puha tésztát szépen kinyújtottam, összehajtogattam, majd bő olajban kisütöttem.
Elvileg porcukorba kellene forgatni, de nekem most elég volt a fotó kedvéért megszórni, majd baracklekvárral díszíteni!
Hát most étvágyat csináltál, de én úgy készítem majd el, ahogyan édesanyámtól láttam: rombuszokat vágott, a közepét behasítom, és az egyik végét átfűzöm majd rajta.
VálaszTörlésPersze az íz nem függ az alaktól, bár, ki tudja...
Meglesem azt a receptet is, mert szeretek mindig mást kipróbálni!
VálaszTörlésSzerintem igenis számít, milyen formájú, vagy mekkora!:)