2012. február 3., péntek

Joghurtos csörögefánk

Rég ettem fánkot, aztán valamelyik nap megláttam, hogy az Ikeában milyen sor áll a fánkosnál, rögtön hazaszaladtam és még este elkészítettem mindenki örömére.
Általában az élesztős, kelt tésztásat tartom az igazinak,de most ezt próbáltam ki.





Hozzávalók: 1,5 dl joghurt (eredetileg tejföl), kb 20 dkg liszt, só, 2 kanál porcukor, reszelt citromhéj, 3 tojássárgája, 5 dkg vaj,
sütőpor, baracklekvár

Puha tésztát szépen kinyújtottam, összehajtogattam, majd bő olajban kisütöttem.
Elvileg porcukorba kellene forgatni, de nekem most elég volt a fotó kedvéért megszórni, majd  baracklekvárral  díszíteni!

















2 megjegyzés:

  1. Hát most étvágyat csináltál, de én úgy készítem majd el, ahogyan édesanyámtól láttam: rombuszokat vágott, a közepét behasítom, és az egyik végét átfűzöm majd rajta.
    Persze az íz nem függ az alaktól, bár, ki tudja...

    VálaszTörlés
  2. Meglesem azt a receptet is, mert szeretek mindig mást kipróbálni!
    Szerintem igenis számít, milyen formájú, vagy mekkora!:)

    VálaszTörlés