2012. június 19., kedd

Málnás- tejszínhabos csokis minikuglóf


Rendrakás közben találtunk egy csokoládés receptkönyvet, amiből nagyon mutatós fotó alapján elkészítettük ezt a süteményt. 12 darab lett ebből az adagból , a szép kis minikuglófok hamar eltűntek, fotózásra ezek maradtak.
Nagyon könnyű, gyorsan elkészül, ha kisebb formákba töltjük ! És már lehet a szezonális , friss,  fincsi málnával is!

Hozzávalók: 2 dl forró víz,  negyed bögre kakaópor,  2 kanál Nutella (ez nem volt a receptben, én tettem csak bele, hogy csokisabb legyen!) fél bögre cukor, 2 tojás,  10 dkg vaj, 1 kk  sütőpor,  2 bögre liszt., 2 dl tejszín habbá verve, 20 dkg málna, a tésztába még tehetünk málnalekvárt is.

A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, majd a kakaót és lisztet felváltva.
A tejszínt habbá verjük 1-2 kanál cukorral, majd belekeverjük a málnát.

Kb 15 perc alatt megsülnek és még esetleg olvasztott csokival is leönthetjük. (Nálunk most ez elmaradt!)









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése