2011. április 23., szombat

Epres fehér csokoládés kókuszos parfé/fagylalt

Alig vártam, hogy hozzájussak, elkészítsem, megkóstolhassam!
Csak a Puffin-nál olvastam ezt az egyszerű, de nagyszerű alapanyagokból összeállított édességet,
azaz én parfét-fagyit hűtöttem belőle és ezáltal egy kicsit más desszertet kaptam.

A hozzávalók: kb2 dl tejszín, pár kanál cukor, 10 dkg fehér csoki, kókuszreszelék, citromhéj és-lé,
kókuszlikőr (nem fontos, de nekem nagyon pikáns) és természetesen EPER.
Az epreket összetörtem és belekevertem a felvert tejszínhab és olvasztott fehér csokoládéba, plusz a díszítésnél is használtam egy pár szemet. A kókuszreszelékkel megszórt szilikonformákba adagoltam, ebből hat "virág" lett. Fagyasztott áfonyát is szórtam rá a színek fokozásához!

A két kedvencem : eper és csoki, tehát újabb költeménnyé fagyott! Nagyon érdemes kipróbálni,
egy igazán tartalmas , és tömény fagyit keverhetünk ezekből az alapanyagokból.

















2 megjegyzés:

  1. Gyönyörű fotók, és a desszert is kiváló!! Ez így csodálatos, elegáns Húsvétra.

    VálaszTörlés