2012. november 7., szerda

Diós kosárka

És itt a beígért diós változat: szemtelenül egyszerű, és maradékokból készült, mégis az egyik legjobb édesség.
A mirelit leveles tésztából kibéleltem a most téglatest formájú kosárkát, és megtöltöttem diós tejszínnel.
 Ez az adag túl nagy egy ilyen töménységű sütiből.  (De persze, ha mondjuk ezt reggelizzük, egész du-ig nem leszünk éhesek!)
Legközelebb tényleg kis kosárkákba rakom, mert úgy kb 6-8 darab pici falatkák jobban fogyaszthatóak lesznek!


Hozzávalók:
 leveles tészta, kb 1-1,5 dl tejszín, 1 kanál méz, 1 kanál barna cukor, kb 5 dkg darált dió, 1 kk mézeskalács fűszerkeverék, citrom/ narancs reszelt héja/ kandírozott héjak
A sütőben jól átsütjük, esetleg vanília sodót még el tudtam volna képzelni....











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése