2012. november 12., hétfő

Narancsos kelbimbósaláta szecsuáni libacombbal

Van úgy, hogy megkívánunk valamit, amire eddig nem is gondoltunk!
Hát ez most egy ilyen ebéd-vacsora-köret, bármikor lehet enni, de nekem most jött el az ideje.
Ráadásul .hogy ismét folytatva a mini dolgok sorát, bébirépával színesítettem, aminek külön örültem.
Ritkán veszek bébirépát, pedig nagyon tetszik, de kicsit túlzásnak érzem néha a felértékelt árarányát.

Hozzávalók.
Márton napra, vagy karácsonyra:

 Fejenként 1-1 libacomb, só,  színes bors, majoranna,3 g  fokhagyma ,szecsuáni bors
Fél kg kelbimbó (sós, borsos vízben kb 10 perc alatt megfőzöm),azután vaj + dióolajban sütjük az
ízlés szerint bébi sárgarépával ( ezt kb 6 percig főztem),
ha kész ezzel az öntettel meglocsoljuk: 1-2 narancs héja, leve, só, színes bors, fokhagyma, méz, chilipehely, szójaszósz, (szezámmag, fotózás után került még rá!)










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése