2012. december 18., kedd

Tárkonyos raguleves lazaccal

Ezt a levest még jó sokszor fogom elkészíteni, persze mert számtalan ötlet jutott eszembe, mialatt főztem.

Az elképzelés lazacleves volt, de mivel szeretjük a zöldbabot, gondoltam beleteszem, így végül is fordítottja lett az eredeti ötletemnek!

Egyszerű , kellemes , színes és egészséges!

Hozzávalók:
20 dkg zöldbab( most mirelit), 2 gerezd fokhagyma, 1 fej fehér hagyma, 2 sárgarépa (most csíkokra vágva). só, színes bors, cayenne bors, tárkony, fél lime, kb 1 l alaplé / zöldséglé / víz, 2 dl tejszín, 1 kanál keményítő
2 szelet lazac kockázva (itt vajon, fokhagymán pár perc alatt kisütöttem és a végén a levesbe raktam)








6 megjegyzés:

  1. Hát ez isrenien hangzik:)

    VálaszTörlés
  2. Nekem is ez a véleményem!:))

    VálaszTörlés
  3. tetszik ez a recept, imádom a lazacot. ezt el kell készítenem, amúgy, megoszthatnád itt is ezt a receptet , tuti sok mindenkinek tetszene

    VálaszTörlés
  4. Akkor Neked való!:) Köszi, aranyos agy, hogy szóltál!

    VálaszTörlés
  5. Erikam mégegyszer köszi a receptet, az ünnepeken ki is próbáltam, egy kis változtatással, isteni finom lett:)http://makacskakonyhaja.blogspot.ro/2013/01/lazacos-leves.html

    VálaszTörlés
  6. De aranyos vagy!:) Megnéztem, jó nagyon a tovább gondolt leveske is!:))

    VálaszTörlés