2013. június 10., hétfő

Koktélrákos kukoricás penne tofuval

Ismét egy hihetetlenül gyors és fenséges vacsora következik a terítéken
Nagyon szeretjük a rákokat, igen rég vettem ilyen kis koktélrákot, ezért most örültem, hogy ilyet kaptam.

A tészta most penne, de bármilyen alakúval elkészíthető!

Nálam a nyarat idézi, ilyenkor sokszor készítek ilyen típusú tésztákat!

Szeretem, amikor ilyen pikáns citromos szószos a tészta ,kompenzálva a tejszínt. Természetesen még kókusztejjel is helyettesíthető, és akkor tejmentes is!



Hozzávalók:
4 főre 1 kg penne (sós,olajos vízben kifőzve), 250 g koktélrák, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis chil paprika, 2 kanál rákkrém (Ikea), 2 dl tejszín,  fél citrom leve (és pár szeletet bele szoktam főzni is), Himalája só, színes bors, 150 g tofu, kb 150 g kukorica (mirelit),
a végén még lehet reszelt parmezán, friss paradicsom- és citromkarika








2 megjegyzés:

  1. Megint vmi különlegeset alkottál, én csak a tofut hagynám ki belőle:) Jajj úgy szeretem ezeket a tányérokat, Illéskrisznél láttam még, nagyon szépek:)

    VálaszTörlés
  2. Köszi!:)) Ezért is sajnálom, hogy nincs már Cora, ott voltak ilyen jók!

    VálaszTörlés