2011. március 25., péntek

Indiai ebéd pulykamellből

A mélyhűtőben volt három szelet pulykahús, amihez rizst szerettem volna főzni. Egyből valami szaftos dolog jutott eszembe, ezért indiai jellegű lett.
A hozzávalók: 1 vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, csíkokra vágott pulykamell (lehet csirke is), só, bors, mustármag, koriandermag (sajnos nincs friss, zöld levelesem), sok kurkuma, őrölt római kömény, pici őrölt gyömbér, kókusztej.
Nagyon gyorsan kész van, rizzsel együtt kb fél óra, ezért imádom az ilyen jellegű ebédeket, vacsorákat!
És természetesen persze nagyon ízlik.
A rizst a szokásos módon, fokhagymán kezdem el, sóval, borssal fűszerezem, majd vízzel felöntve készre párolom.
A díszítésnél csak petrezselymem volt, de a koriander zöld még tökéletesebbé tette volna!















4 megjegyzés:

  1. Köszi az ötletet, még úgysem nem főztem semmit, eddig a kertben kreatívkodtam:)
    Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Irigykedek a kertészkedésért!:)
    Jó étvágyat hozzá!

    VálaszTörlés