2013. január 5., szombat

Birsalmás mákos beigli

Karácsonykor nem volt időm feltenni, de nekem annyira ízlett, hogy meg szeretném örökíteni ezt a tölteléket is!
Ugyanis tavaly kétszer kétféle beiglit készítettem, az elsőnek nem ízlett a tésztája, mert kipróbáltam egy omlós fajtát, ez nem jött be, hanem maradtam amit megszoktam, mert annak puhább és keltebb a tésztája.

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 2 tojássárga, 25 dkg margarin, zsír fele-fele, 1,25 dl tej, 2 dkg élesztő, 1 kanál cukor, cs só,
Máktöltelék: 20 dkg mák, 10 dkg cukor, 3  kanál méz, 2 reszelt birsalma, 1 citrom reszelt héja,  1 vaníliarúd kikapart belseje, 1-1,5 dl tej, fahéj







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése