Sok helyen húsvétra is készítenek, szerintem ez kitűnő tavaszváró , jó kis édesség egyaránt!
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 10 dkg zsír, 1 dkg élesztő , kb1 dl tejszín, 5 dkg cukor, 1 tojássárga, cs só
Töltelék: 15 dkg dió, 10 dkg cukor, sok eperlekvár (nekem most bio volt)
Máz: 2 dkg holland kakaó, 5 dkg cukor, 1-2 kanál víz, 2 dkg vaj / 15 dkg olvasztott étcsoki
Nagyon jól néz ki guszta! Eltudom képzelni hogy mennyire finom lehet, most úgy kérnék hogy egy süti 2 eper, annyira jól néz ki!:-))
VálaszTörlésKöszi!
VálaszTörlésMintha én írtam volna, és így is ettem!:)
Micsoda ízpárosítás, csoki és eper csakis jó lehet! A dió meg a ráadás. :) Ráadásul van házi eperdzsemem és rég nem sütöttem zserbót, köszi a tippet!
VálaszTörlésHát igen, csoki + eper , nem véletlen lett ez a blog!:)
VálaszTörlésDe jó, hogy én adhatok tippet!:))