2011. január 24., hétfő

Krémsajtos keksz

Ismét egy kekszrecept, aminek nagyon örülök, mert finom és új alapanyagokból áll.
Elif blogján láttam , és már másodszor csinálom, mert nagyon ízlett mindenkinek.
Az első adagból nem maradt fotózásra, ezért a másodiknál már az elejétől kattintottam,
és a végére nem maradt, de ez van , ha rájárnak.
Keksz tésztája: 10 dkg vaj, 10 dkg krémsajt, 1 tojás, szódabikarbóna vaníliaesszencia/ mandulaaroma,
1 csésze cukor, 2,5 csésze liszt, só, porcukor.
Töltelék: lekvár/ csokikrém: tejszín, csoki, vaj, plusz egy kis rumaroma. (Ezt én tettem bele, mert így teljesen sportszelet íze lesz!), de lehetne akár narancshéjjal is ízesíteni.
A hűtőben pihentetni kell a tésztát, majd lisztezett felületen kinyújtani, majd 5-10 perc alatt kisütni.

Egyszerű és nagyszerű, ezt a receptet megtartom!













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése