2011. december 3., szombat

Blue Angel panna cotta

Végre eljutottam ehhez a már rég kinézett csodaszínű édességhez is! Ezért is várom a karácsonyt ennyire, ilyenkor beindulok és mindent (legalábbis szeretnék mindent, amit kitalálok, látok) , egyszerre elkészíteni, kipróbálni, megkóstolni!

A bonbonban már kipróbáltam, most jöhet a nagyobb adagocska belőle.
(Íme egy újabb türkiz kék édesség, az elmúlt képeket elnézve visszatért a kék korszakom.:))
Nekem nagyon ízlett, főleg a narancs íz tett hozzá igazi ünnepi hangulatot.

Elkészítése nagyon egyszerű: a kb 5 dl tejszínt felmelegítjük vanília rúddal és cukorral, majd Blue Curacao-t locsolunk bele (kb 1-2 dl),  1  narancs héját belereszeljük, végül a zselatinnal/zselatinlapokkal elkeverve, behűtve és szép formájú kehelyben szervírozva megmutatjuk az asztalnál nagy szemekkel várakozóknak.
Azt szokták írni, illetve javasolni, előző nap készítsük el, mert akkor szépen kifordítható a formából.

Természetesen a véletlen műve lett, hogy csíkos is és a narancshéjak díszként is funkcionálnak.














2 megjegyzés: