2011. december 9., péntek

Székelykáposztás nyúl

Hát ez a cím , nem tudom mennyire érthető, vagy félreérthető, de mivel nem volt otthon a székelykáposztához husi, gondoltan egyet, megcsinálom nyusziból.
Elég vegyes az emberek körében szegény nyúlhús evése, általában ötven-ötven százalék szereti, illetve nem is eszi.

Mi igen szeretjük, mert finom, fehér húsa van . A mostani káposztás variációja egyáltalán nem új, mégsem ettem, láttam sehol sem eddig.

Hozzávalók: kb 1 kg nyúlhús, 1kg savanyú káposzta, 2 fej vöröshagyma, só, bors (sok színes), pirospaprika, 1-2 chilipaprika, 2 babérlevél, kb 5-10 szem aszalt paradicsom (olajban eltett), majoranna,  kömény,zsír/olaj













4 megjegyzés:

  1. Mostanában kezdem magamnak felfedezni a nyulat. Egészséges, és emellett megfizethető is.
    Meg sem fordult a fejemben eddig, hogy székelykáposztának is elkészíthetném, de ki fogom próbálni! Köszi az ötletet!

    VálaszTörlés
  2. Nekem-nekünk nagyon bejött,én is tartottam tőle,viszont így szerintem még egészségesebb is!
    Örülök, hogy tetszik az ötlet!:)

    VálaszTörlés
  3. Szerintem ez nyerő lenne a Vecsési Káposztafeszt-en. Nálam a sokszínű bors és a chili paprika miatt már biztos befutó. A nyulat egyébként szeretem, csak szerintem indokolatlanul drága.

    VálaszTörlés
  4. Most akcióban van az Achanban, kb 1000-1200.- Ft-/kg vettük, szerintem ez nagyon baráti! Én is rajongok a színes borsért és a chiliért!:)

    VálaszTörlés