2012. október 23., kedd

Epres-étcsokis cantuccini

Télen mindig korán eszembe  jut, mennyi mindent kellene még készítenem karácsonyra!

Most a Segítsütikből megmaradt epreket szeleteltem bele ebbe a kis olasz kekszbe, mert még ilyen sem volt!

Nekem melegen a gyengém és ezzel a csokival , de persze akár egy hónapig is eláll dobozban! (De addig úgysem marad meg!:))


Ezt a finom kis kekszet is immár két éve a karácsonyi édességek közé sorolom, nagyon jó ajándékba, vendégvárásra, vagy csakúgy kávézás, teázás mellé.

Hozzávalók: 25  dkg liszt,  fél marék mandula,  fél marék pisztácia, 5 dkg étcsoki (70 %), 2 tojás,  15 dkg barna cukor, 1-1 kk  sütőpor /szódabikarbóna, citrom reszelt héja, csipet só, fahéj, vaníliás cukor/ vanília rúd belseje, szárított / kandírozott eper












2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon tetszik:) Már többször terveztem cattuccinit sütni, még eddig nem jött össze. Ehhez már csak a kandírozott eper hiányzik, be fogom szerezni.

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy tetszik, biztosan ízleni fog!:)

    VálaszTörlés