2012. október 7., vasárnap

Articsókás meleg saláta

Na ez az előétel, amit nem a gyorsan elkészíthetőekhez sorolnék!
Mindig tetszett az articsóka, de inkább külföldön szokás enni, ennem, itthon évente csak párszor készítek és eszek , akkor is inkább magamnak, mert én szeretem csak.

Olyan különleges a színe és a formája, hogy sokan, még a közértben sem tudták mi az! Konkréten megkérdezték, hogy mit kell néznie, mi a neve, mert ő még nem is látott ilyet, de még nem is adott el ebből.:)

Nekem kellemes íze, semmire sem hasonlítható , savanykás aromás zöldségíze bármivel párosítható.

Kicsit macerás előkészítése után a megmaradt darabkák a nem gazdaságos ételekhez sorolható, de néha megéri! Igen , mert nem mindennapi, ezért igen becses (és drága) is egyben..


Ez a saláta viszont mennyei belőle, nagyon eltaláltam, ezért mindenkinek melegen ajánlom!

Hozzávalók: fejenként
1 db articsóka (meghámozva, felnégyelve, citromos, sós, borsos, fokhagymás vízben megpárolva),
3-4 szelet sült padlizsán szelet (a felszeletelt , besózott, borsozott szeleteket olívaolajon megsütöm),
3 szelet mozzarella (ezt is átsütöm, vagy forrósítom a tepsiben)
Öntet: 2 kanál dióolaj, (csípős) dijoni mustár, 1 kanálka balzsamecet / borecet / almaecet, színes frissen őrölt bors, citrom leve, chilipehely (elhagyható)

Pikáns , savanykás, meleg előételként osztatlan sikert arathatunk le, ha  mosolygósan végig tudjuk munkálkodni az előkészületeket!














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése