2013. április 28., vasárnap

Lazac saláta

Egy ideje  már várakoztak a mélyhűtőben a lazacszeletkék, de most egy finom, tavaszias saláta sikerült belőlük.

Nagyon megszerettem a meleg salátákat az első brokkolis után, azelőtt nem is ettem talán, sőt, nem is láttam, figyeltem föl rájuk.

Ez is nagyon ízlett mindenkinek, örülök, hogy mostanában bátran állok a salátakészítéshez is, mert bár imádom az alapsalátákat, ezek a kísérletezések tényleg izgalmas ízkombinációkat produkálnak!

Hozzávalók:
Lazac: vajon lime-mal, sóval, borssal, chilivel fűszerezett lazacdarabok, megsütni kb 5-10 perc
Spenót:: lazac mellett fokhagymán megfonnyaszthatjuk a spenótot,
Édesburgonya: héjában főtt sárga /  lila édesburgonya,
Zöldségek: paradicsom, uborka, lila- és fehér hagyma, nyers spenótlevél,  (bármi, ami van otthon pl jégsaláta, zöldhagyma, paprika, brokkoli  stb).
Öntet: olívaolaj,  dijoni mustár, lime/ citrom, balzsamecet,  méz,  fokhagyma





3 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, most is meg tudnám enni:) Nagyon finom lehet benne az édesburgonya:) Tulajdonképpen minden van hozzá otthon.

    VálaszTörlés
  2. Imádom a lazacos receptjeidet:)

    VálaszTörlés
  3. Így van, tényleg olyan pikáns lett az édesburgonya édességétől!:)

    Köszönöm szépen!:))

    VálaszTörlés