2010. november 4., csütörtök

Padlizsánsaláta

Nemrég lemaradtam egy hangulatos vidéki hétvégéről, szabad tűzön sült padlizsán készült.
Nagyon megkívántam, én nem majonézzel (házi), hanem tejföllel szeretem.
Hozzávalók: min. 1-2 padlizsán, só, bors, tejföl/joghurt, 2 gerezd fokhagyma  .

A legfontosabb, hogy jól meg kell sütni, szinte feketére, mert úgy lesz a legfinomabb a padlizsán.
Valaki a sütőbe teszi, de én jobban szeretem fent átsütni. Olívaolajon sütjük, előtte sóval, borssal meghintem.
A zúzott fokhagymát belekeverem a tejfölbe. Majd összeállítom és ha állt pár órát, még finomabb .


Lehet friss kenyérrel falatozni, minél többet áll, annál jobb!
Ilyenkor azt mondom ellennék hús nélkül, szerintem fantasztikus!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése