Szeretem a tűz hangulatát, ízét. Úgy érzem, mindig finomabb még egy egyszerű szalonna is, ha tűz fölött sütögetjük.
Nem bonyolult hozzávalók sora következik, de mégis a hangulat és az ízek miatt muszáj megjegyezni.
Nyárs: csirkemell (só, bors, fokhagyma, tárkony, paprika, petrezselyem, kakukkfű és olívaolajban 1 órát állt)
valami kolozsvári jellegű húsos szalonna és jófajta parasztkolbász.
Lehet még hagymát és erős paprikát is feltűzni közéjük.
Most végre megnéztük Bánkot és a Bánki tavat, közel is van, nem túl nagy, viszont látszik, hogy fejlődik, épül.
előtte |
utána |
A sütés végén még melegített konyakkal megflambírozva igazi tűzlángok jó hangulatot keltettek.
Természetesen puha fehér kenyérrel és többféle salátával együtt fogyott el.
Paradicsomsaláta: sok paradicsom, só, cukor vörösborecet, újhagyma.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése