2011. június 22., szerda

Mandulatortácska balzsamecetes fagyival

Ez egy igen egyszerű recept, ami senkinek sem újdonság, viszont mégis extra fincsi.
Szeretjük a mandulát, sokféleképpen használható és mindig mindenben más ízharmóniát csalogathatunk ki vele. Például milyen mennyei amikor a brokkolikrémlevesre szórjuk vagy amikor meleg-cukros formájában  rágcsáljuk!

Hozzávalók: fagyihoz: kb 400 ml natúr / görög joghurt, 1 narancs leve, 3 kanál balzsamecet, 3 kanál cukor
A mélyhűtőben fél óránként átkeverve lehűtöttem , kb 3 óra múlva már jó állapotú lesz!


Sütihez: 4 tojásfehérje (habbá verjük), kb 200 g őrölt mandula, 200 g cukor, mandulaaroma/likőr
Én most egy fém karikában sütöttem ilyen sütikéket.
(Ha elrontjuk a macaront, ez is lehet belőle!)

















3 megjegyzés: