2011. december 27., kedd

Csokis forralt bor

A forralt bor minden télhez hozzátartozik, most kicsit különlegesebbeket tettem fel, bár természetesen a hagyományos is szerepelt a repertoáromon.
Idén Egri bikavérből készítettem a legfinomabbat. (barna nádcukor, méz, fahéj, szegfűszeg, kardamom mag, vörösbor, víz, negyed citrom, fél narancs leve)

Ez a most következő már régóta foglalkoztatott, hiszen szeretem a csokit is és a forralt bort is.
Kíváncsi voltam, vajon együtt ízleni fog-e. Igen intenzív és erős lett!:)

Hozzávalók: kb 3 dl vörösbor, csipet chili, 1 dl víz, 10 dkg étcsoki, méz, szegfűszeg, narancslé/ narancs szelet








6 megjegyzés:

  1. Nagyon ötletes és biztosan finom is! Simán feloldódott a csoki, vagy kellett még szűrögetni?

    VálaszTörlés
  2. A hagyományos forralt borod mellett a csokis egy kicsit meglepett, legközelebb azért kipróbálom. De minek bele víz?

    VálaszTörlés
  3. A csokit és bort persze együtt melegítettem, nekem simán feloldódott!:)

    Igen , a hagyományos nekem is mindig tuti!
    A kérdés jó és mosolyt csalt, de ha nincs benne, még sűrűbb és töményebb!:)

    VálaszTörlés
  4. Akkor legközelebb próbáld ki víz helyett brandyvel, vagy rummal hígítani.)

    VálaszTörlés
  5. Imádom a forralt bort,főleg ilyen hidegben nagyon jól tud esni. Csokisan még nem próbáltam, de ami késik... . Ha bármi dolog érdekel borokkal kapcsolatban, itt te is sok hasznos információt találsz http://minu.me/-vinopedia

    VálaszTörlés
  6. Hát igen , nekem most jött el a kipróbálás!
    Köszönöm, átnézek!

    VálaszTörlés