2010. október 18., hétfő

Almás-diós pite

Állítólag nem is szeretik az almás sütiket....! Egy óra alatt elfogyott, mindenki 3-3 szeletet evett. Amikor megkérdeztem este, " mit szólnátok egy almás pitéhez?" - csak elhúzták a szájukat és nem nagy érdeklődést mutattak, amikor kivonultam a konyhába , hogy megsüssem. Igen, egy "igazi" , egyszerű almás pitére vágytam, és sikerült is. Remélem ezután nem fognak ennyi lelkesedést mutatni, ha az almás szót kiejtem!.:-)
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 12 dkg porcukor, 1 zacskó van. cukor, 1 zacskó sütőpor, 2 tojás, tejföl.
 Töltelék:  Reszelt almát cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, citromlével együtt felfőzök és a hűtőben pihentetett tésztát két lappá nyújtom, majd cukros darált dióval megszórom és erre teszem a tölteléket.
Megszurkáljuk és tojással megkenjük a tetejét, aztán pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése